Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
PAD:s möte den 18 april. Foto: Reuters
PAD-mötet (18 april 2010)

På söndagsmorgonen den 18 april 2010 genomförde gulskjortorna ett möte där antalet deltagare uppskattades ha varit mellan 3 000 och 5 000. PAD hade annars hållit en låg profil sedan rödskjortornas demonstrationer började i mitten av mars. "Vi träffas i dag för att vi vet att landet befinner sig i en kris,“ sade PAD:s talesman Panthep Puapongpan.

PAD-ledaren Somsak Kosaisuuk bad regeringen att agera mot UDD inom 15 dagar och hotade med att gulskjortorna annars skulle komma ut i det öppna och försvara landet. PAD-ledaren Chamlong Srimuang sade att UDD bestod av tre grupper: parlamentsmedlemmar som arbetade i representanthuset, demonstranter och upprorsmän. PAD:s Sondhi Limthongkul deltog inte i mötet.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-10-06, 12.59
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.