Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Somwang Assarasi
UDD erbjuder en belöning för upplysningar om "männen i svart" (19 oktober 2012)

UDD erbjöd fredagen den 19 oktober 2012 en miljon baht för information som kunde spåra "männen i svart," som påstods ha dödat demonstranter och soldater under de politiska våldsamheterna 2010.

Somwang Assarasi (Somwang Atsarasi) สมหวัง อัสราษี (29 januari 1959-), som var en framstående ledare i UDD, sade att denna summa skulle läggas ovan i den dusör på en miljon baht som DSI också hade utlovat.

Somwang, som var biträdande minister för jordbruk och kooperativ, sade att rödskjortornas belöning skulle ges till envar person som bidrog med information om "männen i svart" och som ledde fram till att de misstänkta arresterades i förbindelse med följande personers död;

Khattiya Sawasdipol, Romklao Thuwatham, Hiroyuki Muramoto, Fabio Polenghi, Withaya Phromsamli eller Narongrit Sala.

Somwang hoppades att den nya belöningen skulle uppmuntra vittnen till händelserna att träda fram och bidra med nödvändig information till polisen.

Han sade att Abhisit Vejjajiva hade hävdat att "männen i svart" låg bakom de ovan nämnda dödsfallen, men hans egen dåvarande regering hade mer än ett år efter våldsamheterna 2010 misslyckats med att arrestera några misstänkta.


Stavningsvarianter;

Somwang Assarasi; Somwang Asrasi.

Denna artikel senast uppdaterad: 2018-10-20, 15.42
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.