Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Sondhi Limthongkul
Sondhi Limthongkul döms till villkorlig dom (29 november 2011)

Appellationsdomstolen dömde tisdagen den 29 november 2011 PAD:s Sondhi Limthongkul till ett års fängelse villkorligt och en bot på 20 000 baht i en rättssak om förtal mot Thaksin Shinawatra. Den tidigare omtalade Khunthong Lorserivanich, som var redaktör och ansvarig utgivare för Manager Daily, stod åtalad i samma mål.

I stämningen från den 30 maj 2006 stod det att Sondhi under perioden den 6-22 mars 2006 hade hållit tal från en PAD-scen på Sanam Luang där han påstod att Thaksin köpte kärlek från folket och var besatt av svart magi och övertro. Sondhi hade också anklagat Thaksin för att ha hyrt ett team för att förfölja honom, enligt stämningen.

Brottmålsdomstolen fann den 25 december 2007 Sondhi skyldig till anklagelserna och dömde honom till tre års fängelse, medan hans medåtalade frikändes. Sondhi hade därefter överklagat domen.

Appellationsdomstolen reducerade därefter Sondhis straff till ett års fängelse, med en prövotid på två år. Jag uppfattar detta som om att straffet avtjänats om inga nya brott begicks under prövotiden.

Men boten förblev densamma på 20 000 baht. Domstolen beordrade också Sondhi att publicera domen i Manager Daily under en period på fem dagar i följd.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-09-30, 12.20
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.