Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Antikorruptionkommissionens emblem
NACC menar att politiker trakasserar jurister (23 maj 2012)

Onsdagen den 23 maj 2012 berättade antikorruptionskommissionen (NACC) att jurister faktisk hade blivit utsatta för påtryckningar och trakasserier i olika former. NACC:s Wicha Mahakhun påstod att även domare vid högsta domstolen hade utsatts för påtryckningar.

De skyldiga var politiker från både regeringssidan och från oppositionen, som var rädda för att bli bannlysta från politiskt arbete om de befanns skyldiga till politiska brott.

"Trakasserierna sker på olika sätt. Ibland är en domare inte utsatt för direkta trakasserier utan blir kanske inbjuden till middagar, eller blir utsatta för plötsliga besök från politiker som ber om hjälp”, berättade Wicha. Han sade också att undersökningar gällande politiker ofta var komplicerade och att de som höll i utredningarna ofta utsattes för politiska påtryckningar.

Om högsta domstolens kriminalavdelning för övervakning av innehavare av politiska ämbeten inte är väl insatta i varje enskilt fall kommer domarna kanske inte svara upp till författningens intentioner angående förebyggande och motarbetande av korruption, tillade han.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-10-03, 16.27
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.