Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Sansanee Nakpong
Möten angående författningsändringarna (28 augusti 2012)

Regeringen gick tisdagen den 28 augusti 2012 med på inrikesministeriets förslag om att bilda kommittéer på tre nivåer för att samla in synpunkter från allmänheten angående författningsändringar, berättade regeringens taleskvinna Sansanee Nakpong. Det skulle finnas en central, en provinsiell och en kommitté på distriktsnivå.

Den centrala kommittén skulle ledas av inrikesminister Yongyuth Wichaidit och skulle fokusera på att förmå folket att delta aktivt i författningsändringarna. Kommittéerna på provins- och distriktsnivå skulle organisera offentliga möten för att ta del av folkets röst i alla byar i landet. Möten skulle också arrangeras i Bangkok.

Folkets mening skulle beaktas då det gällde författningsändringarna.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-05-18, 16.41
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.