Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Wichai Sangprapai
Wichai Sangprapai avgår (21 september 2012)

Polisen och generalmajoren Wichai Sangprapai hade torsdagen den 20 september 2012 lämnat in sin avskedsansökan efter att antikorruptionskommissionen (NACC) hade funnit honom skyldig till maktmissbruk.

Han dömdes för att på ett otillbörligt sätt ha tvingat en person att betala tillbaka ett lån på 10 miljoner baht till en kreditgivare.

NACC hade enhälligt beslutat att Wichai och två andra polisofficerare, överstelöjtnant Supakrit Duanchaegram (Suphakrit Düanchaengram) ศุภกฤษณ์ เตือนแจ้งรัมย์ och löjtnant Taweesak Kosayanond (Thawisak Kosayanon) ทวีศักดิ์ โกษยานันท์ hade missbrukat sin ställning och därmed orsakat skada för andra.

Under fredagen nekade Wichai till anklagelserna och sade att han skulle överklaga NACC:s beslut. Han menade att han nekats en rättvis behandling och att han skulle förklara mer under en presskonferens senare under dagen.


Stavningsvarianter;

Supakrit Duanchaegram; ศุภกฤช เดือนแจ้งรัมย์.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-10-27, 18.36
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.