Nutid - Militären tar över
Highslide JS
Mahahin Khunthong och Yuttana Yenpinyo
Bombattackerna i Bangkok (9 mars 2015)

Två män, som arresterats för att ha kastat en handgranat mot brottmålsdomstolen lördagsnatten den 7 mars, erkände att rödskjortor planerat att attackera upp emot 100 olika mål i Bangkok och andra platser runt om i Thailand. Källan till denna information var en säkerhetstjänsteman.

De två männen Yuttana Yenpinyo (Yutthana Yenphinyo) ยุทธนา เย็นภิญโญ och Mahahin Khunthong มหาหิน ขุนทอง hade arresterats kort tid efter attacken.

Ovanstående granatattack var den andra i huvudstaden efter att det i januari 2015 bestämts att Yingluck Shinawatra skulle åtalas för sin roll i rissubventionsprogrammet. Den första explosionen hade inträffat vid Siams skytrainstation (sathani Sayam) สถานีสยาม, nära Siam Paragon, tidigt i februari.

Härvan med granatattacken mot brottmålsdomstolen växte efter hand med en hel rad av nya arresteringar.

Fredagen den 20 mars kom det anklagelser om att fyra av de arresterade hade utsatts för tortyr då de befann sig i militärt förvar. Men hur det gick med dessa anklagelser får jag återkomma till.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-11-02, 16.52
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.