Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Pongsapat Pongcharoen
Pongsapat Pongcharoen går med i Pheu Thai (14 januari 2013)

Generallöjtnant Pongsapat Pongcharoen begav sig på tisdagseftermiddagen den 14 februari 2013 till Pheu Thais partihögkvarter för att ansöka om medlemskap i partiet.

Pongsapat, som var partiets kandidat som Bangkoks guvernör, hälsades välkommen av den vice partiledaren Kanawat Wasinsangvorn (Khanawat Wasinsangwon) คณวัฒน์ วศินสังวร (18 november 1962-) och talesmännen Prompong Nopparit och Jirayu Huangsap. Omkring 100 väntande supportrar gav honom korgar med rosor.

Pongsapat förklarade att han samma dag hade avgått som vice nationell polischef och som generalsekreterare för kontoret för narkotikakontroll. Pheu Thai förväntades att officiellt presentera sin kandidat inför guvernörsvalet den 3 mars under eftermiddagen.

Charupong skulle efter detta ge Pongsapat en partiskjorta och sedan ge honom tid att förklara sin vision för 500 medlemmar, parlamentsmedlemmar och Bangkoks stadsfullmäktige. Premiärminister Yingluck Shinawatra skulle fungera som ordförande vid partihögkvarteret.

Det skulle senare visa sig att Pongsapat inte vann guvernörsvalet och han ville då återgå i tjänst vid polisen.

Den 29 april meddelade premiärministerns kansli att en kunglig order hade utfärdats om att Pongsapat Pongcharoen skulle återinsättas som vice nationell polischef. Detta med retroaktiv verkan från den 24 april.

Denna artikel senast uppdaterad: 2020-10-17, 11.12
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.