Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Kungen på besök i Ayutthaya
Familjen Shinawatra donerar mark till kungen (24 maj 2012)

Torsdagen den 24 maj 2012 berättade premiärminister Yingluck att familjen Shinawatra skulle donera sju rai mark, värt 20 miljoner baht, till kung Bhumibol. Det handlade om mark mittemot Thung Makham Yong ทุ่งมะขามหย่อง i provinsen Ayutthaya och kungen skulle få marken i samband med ett besök i området.

Fredagen den 25 maj lämnade kungen sjukhuset för att besöka Thung Makham Yong, som är ett stort risodlingsområde. Här hade kungen 16 år tidigare startat ett kungligt projekt kallat kaem ling แก้มลิง. Projektet handlade om omledning av flodvatten för att minska Ayutthayas utsatthet vid översvämningar. Under resan hade kungen sällskap av drottningen och prinsessan Sirindhorn, som blev den första utflykten sedan han togs in på Sirirajsjukhuset den 19 september 2009.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-15, 15.55
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.