Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Prodpran Tohranee
Chuwit Kamolvisit förklarar avhoppen från sitt parti (2 augusti 2012)

Torsdagen den 2 augusti förklarade Chuwit Kamolvisit att hans farliga korståg som avslöjade sanningen bakom illegala verksamheter och korruption var anledningen till att Pongsak Ruan-ngern (Phongsak Rueanngoen) พงษ์ศักดิ์ เรือนเงิน hade valt att lämna partiet. Han blev därmed den tredje av fyra parlamentsmedlemmar från partiet Rak Prathet Thai som lämnat partiet sedan de sista allmänna valen.


(Pongsak Ruan-ngern)

I ett känslomässigt uttalande sade Chuwit att hans parti hade haft fyra parlamentsplatser, med honom själv medräknad. Pongsak hade avgått då han ville undvika fara och "för att följa sina egna drömmar." Chuwit sade att de andra två parlamentsmedlemmarna, som avgått tidigare under året, hade förrått honom och inte hade haft för avsikt att verka för folkets bästa. De två avhopparna var Chaiwat Krailerk (Chaiwat Krairoek) ชัยวัฒน์ ไกรฤกษ์ (24 december 1961-) och Prodpran Tohranee (Protpran Torani) โปรดปราน โต๊ะราหนี.


(Chaiwat Krailerk)

Chuwit var väl medveten om de risker han tog. Varje gång som han öppet "exponerade sanningen" kunde hans liv eller de som var inblandade i avslöjandena vara i fara, sade han. Ingen var beredd att riskera sina liv tillsammans med honom. Han bad också de som röstat på hans parti om ursäkt för det som hänt. Chuwit förklarade dock att han inte tappat modet, trots att alla hans partikamrater lämnat honom, och lovade att göra sitt bästa så länge han själv var parlamentsledamot.

Så sent som i juli månad hade den frispråkige Chuwit sagt att en ägare till ett kasino på Phetchaburi Road, som han nekades tillträde till, hade nära förbindelser till släktingar till ”den som bor i Dubai.”

Parlamentsmedlemmar som avgår ersätts automatiskt av den person som finns närmast under på den vallista som presenterats av partiet före de allmänna valen.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-15, 16.50
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.