Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Taweesak Tuchinda
Yingluck anklagas för myndighetsmissbruk (20 mars 2013)

Ordföranden för Bangkoks valkommitté Taweesak Tuchinda (Thawisak Tuchinda) ทวีศักดิ์ ตู้จินดา (27 januari 1954-) berättade den 20 mars 2013 att premiärminister Yingluck misstänktes för maktmissbruk. Detta genom att ha hjälpt Pheu Thais kandidat Pongsapat Pongcharoen på ett otillbörligt sätt under hans valkampanj inför Bangkoks guvernörsval den 3 mars.

Anklagelserna stammade från en begäran från Suriyasai Katasila, som var en viktig medlem i den så kallade Green Politics Group. I begäran påstods det att Yingluck hjälpt Pongsapat att kampanja vid det 1:a infanteriregementet, där hon mottagits av höga militärofficerare.

Polisen och generallöjtnanten Taweesak berättade att Bangkoks valkommitté beslutat att godta Suriyasais begäran och undersöka ärendet. Bangkoks valkommitté godtog också en annan begäran som lämnats in av den tidigare senatorn Ruangkrai Leekijwattana, som anklagade ledande medlemmar från Demokratiska partiet för att ha hjälpt sin kandidat, Mom Ratchawong Sukhumbhand Paribatra, i hans kampanj.

Valkommittén skulle snabbt undersöka de två ärendena och hoppades vara klara med att lämna över sitt beslut till valkommissionen den 2 april. Om undersökningen inte var klar till detta datum skulle Bangkoks valkommitté begära ytterligare förlängningar, sade Taweesak.

Denna artikel senast uppdaterad: 2023-03-04, 21.02
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.