Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Vicharn Sirichai-ekawat
Senatskommitté vill avsluta rissubvensionsprogrammet (8 januari 2014)

Onsdagen den 8 januari blev det känt att en senatskommitté rådde den kommande regeringen, efter valen den 2 februari, att avsluta Puea Thais rissubvensionsprogram så fort som möjligt. Kommitténs ordförande, senatorn Vicharn Sirichai-ekawat (Wichan Sirichai-ekawat) วิชาญ ศิริชัยเอกวัฒน์, berättade detta under en presskonferens där även kommittémedlemmarna senatorerna generallöjtnant Yootana Thaipakdi (Yutthana Thaiphakdi) ยุทธนา ไทยภักดี, Kobkul Pancharoenvorakul (Kopkun Phancharoenworakun) กอบกุล พันธ์เจริญวรกุล och Jitthana Yingthawilapa (Chitthana Yingthawilapha) จิตร์ธนา ยิ่งทวีลาภา deltog.

Även om rissubvensionsprogrammet hade hjälpt till att höja rispriset och farmarnas livskvalitet menade kommittén att de två senaste åren hade programmet plågats av utbredd korruption som haft stor inverkan på det sociala, ekonomiska och politiska livet.

Det fanns fortfarande behov att hjälpa farmarna, men detta skulle göras med andra medel såsom att arbeta för ett högre rispris och produktion av ris av hög kvalité. Ännu viktigare var det att regeringen skulle betala farmarna för det man var skyldig dem så snabbt som möjligt. Många hade väntat nästan sex månader på sina pengar, sade Vicharn. Senatorn sade att regeringen hade spenderat mer än 800 miljarder baht på rissubvensionsprogrammet under de två senaste åren, men att bara en del grupper hade dragit någon nytta av det.


Stavningsvarianter;

Yootana Thaipakdi; Yuthana Thaipakdi.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-18, 19.55
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.