Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Abhisit Vejjajiva
Abhisit Vejjajiva utsätts för en ny attack (19 juli 2012)

Söndagen den 21 juli 2012 fördömde oppositionsledaren Abhisit Vejjajiva den våldsamma attack som rödskjortor utsatt honom för i Chiang Mai under fredagen. Abhisit menade att attacken uppenbart hade haft som syfte att skada honom. Incidenten inträffade då Abhisit och hans team besökte ett centrum för landreformer i distriktet San Sai för att dela ut lagfarter.

Omkring 100 UDD-supportrar hade funnits på plats med en scen och högtalare varifrån man genomförde verbala angrepp mot den tidigare premiärministern. En del försökte omringa området för att förhindra Abhisit att lämna platsen och kastade stenar på bilkonvojen som dock lyckades ta sig därifrån. Flera av bilarna hade fått skador.

Abhisit sade att regeringen hade förklarat sin önskan om nationell försoning, men Thaksin och hans syster Yingluck hade inte gjort något för att förmå UDD-supportrarna att sluta med sitt olämpliga uppträdande. Abhisit uppmanade polisen att lagföra förövarna.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-15, 16.18
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.