Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Kunakorn Srisuwan
Ännu en dom angående dödsfallen 2010 (20 december 2012)

Brottmålsdomstolen slog torsdagen den 20 december 2012 fast att en 14-årig pojke dödats av en kula avfyrad av soldater den 15 maj 2010 under UDD-protesterna. Detta var den fjärde domen i samband med dödsfall som inträffat då Abhisit och Suthep slog till mot UDD-protesterna under april-maj 2010.

I detta sista ärende hade åklagarna begärt att brottmålsdomstolen skulle undersöka och fastslå dödsorsaken för den 14-årige pojken Kunakorn Srisuwan (Khunnakon Sisuwan) คุณากร ศรีสุวรรณ (Nong Isa น้องอีซา), som träffats av ett skott i ryggen. Efter att ha undersökt videor, vittnesmål och obduktionsrapporten fanns det indikationer om att kulan var av samma typ som användes i arméns M16-gevär. Armésoldater hade också befunnit sig i tjänst på platsen och domstolen menade att pojken dödats av en kula från säkerhetsstyrkorna.

Brottmålsdomstolen hade tidigare slagit fast att tre andra personer dödats av soldater som lydde under CRES order. Det handlade om de tre taxichaufförerna Phan Khamkong, Channarong Polsrila och Chartchai Chalao ชาติชาย ชาเหลา från Surin.

Kunakorn Srisuwans advokat Chokchai Angkaew berättade innan domstolens beslut att pojken skjutits nära det ställe där den tidigare omtalade Phan Khamkong hade dödats.


(Chokchai Angkaew)

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-17, 14.14
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.