Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Kwanchai Praipana
Kwanchai Praipana tar av sig sin röda tröja (18 mars 2013)

Den tidigare omtalade Kwanchai Praipana, som var ledare för UDD-fraktionen Khon Rak Udon berättade måndagen den 18 mars 2013 att han inte längre ville bära sin röda skjorta, eller tröja, under sina politiska aktiviteter. “Anledningen till att jag slutar bära den [skjortan] är att jag vill bereda väg för folk från andra färg-grupperingar, såsom blåskjortorna eller gulskjortorna, så att de också kan delta i [politiska] möten eller demonstrationer organiserade av [den röda] gruppen Khon Rak Isan คนรักอีสาน.”

“Medlemmar från andra grupper har visat intresse för att delta [i våra aktiviteter], men de är tveksamma till att bära röda skjortor." "Mitt hjärta kommer dock alltid att förbli rött,” tillade Kwanchai. Han förklarade att han inte oroade sig för att hans beslut skulle förarga några av rödskjortorna, eftersom en del av dessa, som han beskrev som ”oortodoxa" hade gått mycket längre och begått skamliga handlingar som skämt ut UDD.

Han insisterade på att han inte skulle involvera sig med den centrala UDD-gruppen och dess ledare i Bangkok då han redan hade massivt stöd bland folket i nordöst. Han berättade också att hans grupp inte skulle delta i UDD:s planerade aktiviteter för att markera treårsdagen för sammandrabbningarna i Bangkok den 10 april och 19 maj 2010.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-18, 10.41
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.