Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Sonthi Boonyaratglin med sin bok
Sonthi Boonyaratglin och boken om kuppen 2006 (23 mars 2012)

Onsdagen den 25 augusti 2010 hade det blivit känt att kuppledaren Sonthi Boonyaratglin hade skrivit en bok, The Truth (Sanningen), som han påstod skulle ge svar på alla frågor om kuppen mot Thaksin. Boken var tänkt att släppas den 19 september 2006 i förbindelse med fyraårsdagen efter kuppen. Den pensionerade generalen sade att boken skulle ge svar på utländska nyhetsreportrars frågor om varför kuppen hade varit så lätt att genomföra. Boken, som var skriven på thai, berättade om hur kuppen genomförts och vilka som var inblandade, meddelade Sonthi.

Den 19 september 2010 kom och gick utan att någon bok publicerades. Sonthi hade av någon anledning ändrat sig och i mars 2012 förklarade han att boken inte skulle publiceras förrän efter hans död, rapporterade media.

Sonthi hade skrivit hela sex böcker innan han blev partiledare för Matubhum och en av dessa böcker var den som handlade om kuppen den 19 september 2006. De andra böckerna handlade bland annat om Sonthis eget liv, hans militära karriär, oroligheterna i södra Thailand och händelser vid gränsen till Kambodja. Även om dessa böcker också var färdigskrivna så hade inte heller dessa publicerats. Detta för att personer som nämnts i dem inte skulle råka illa ut.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-15, 15.49
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.