Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Chaiwat Sinsuwong
Thailands patriotiska nätverk demonstrerar (21 januari 2013)

På måndagsmorgonen den 21 januari 2013 demonstrerade hundratals medlemmar från Thailands patriotiska nätverk vid Royal Plaza. Detta för att visa sitt missnöje med att den Internationella domstolen (ICJ) skulle tillåtas döma i ärendet angående templet Preah Vihear. Chaiwat Sinsuwong som var ledare för demonstrationen berättade att nätverket samlat in omkring 1.3 miljoner underskrifter för en begäran om att ICJ inte skulle tillåtas döma i ärendet.

ICJ hade accepterat Kambodjas begäran om att ännu en gång tolka domen från 1962, som givit Kambodja äganderätten till templet utan att nämna något om marken runt templet.

Chaiwat sade att man skulle lämna över sin begäran till ICJ via FN:s Bangkokkontor. Kopior av begäran skulle också lämnas över till befälhavarna i armén, flygvapnet och flottan samt till Högsta domstolen.

Det kan vara intressant att veta att en så kallad pingpong-bomb (raboet pingpong) ระเบิดปิงปอง exploderade i en papperskorg framför Chaiwats hem vid 23.00-tiden söndagen den 9 juni. Vid 23.00-tiden måndagen den 10 juni kastades en ny pingpong-bomb mot hans hus utan att någon blev skadad. Det blev heller inte några materiella skador på huset. Chaiwat själv hade inte varit hemma de här nätterna.


Stavningsvarianter;

Pingpong-bomb; Ping-pong bomb.

Denna artikel senast uppdaterad: 2024-06-13, 09.32
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.