Nutid - Militären tar över
Highslide JS
Insidan av Klong Prems centralfängelse
Domar i förbindelse med PAD:s ockupation av regeringsbyggnaden 2008 (28 maj 2015)

Torsdagen den 28 maj 2015 dömde brottmålsdomstolen sex tidigare PAD-ledare till två års fängelse för att ha stormat och ockuperat regeringsbyggnaden under perioden augusti-december 2008. De befanns skyldiga till olaga intrång och för att ha skadat statlig egendom.

De sex dömda var Chamlong Srimuang, Sondhi Limthongkul, Pipob Thongchai, Somkiat Pongpaiboon, Somsak Kosaisuuk och Suriyasai Katasila.

Efter överklagande av domarna till appellationsdomstolen släpptes de sex efter att ha betalt en borgen på 200 000 baht var. Men appellationsdomstolen valde att behålla den tidigare domen, men de ursprungliga straffen på två års fängelse vardera omvandlades till 8 månaders fängelse.

Domen överklagades till högsta domstolen som dock avslog ärendet och fastslog den tidigare domen på 8 månaders fängelse den 13 februari 2019.

Med undantag för Sondhi, som redan satt fängslad för andra brott, eskorterades de övriga fem, som befunnit sig på fri fot mot borgen, efter morgonens dom av fängelsevakter till Bangkok special prison i fängelsekomplexet Klong Prems centralfängelse för att avtjäna sina straff.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-03-20, 12.47
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.