Nutid - Militären tar över
Highslide JS
Paethongtarn Shinawatra
Paethongtarn Shinawatra blir ledare för Pheu Thai (20 mars 2022)

Under ett partimöte med Pheu Thai den 20 mars 2022 utsågs Thaksin Shinawatras dotter Paethongtarn till ledare eller ”familjeöverhuvud för Pheu Thai-familjen" (hua na khropkhrua phuea thai) หัวหน้าครอบครัวเพื่อไทย. Detta var en titel som skapats speciellt för henne och i samband med detta lanserades hon som en av partiets kandidater till den framtida posten som premiärminister.

Då hon talade på Pheu Thais årliga partistämma i april 2022 förklarade hon att hon ville se en ny regim i Thailand samtidigt som hon ville skaffa sig mer erfarenhet innan hon var redo att axla rollen som landets premiärminister.

Hon blev sedan favorit som premiärministerkandidat i opinionsundersökningarna och i april 2023 blev hon officiellt nominerad som en av Pheu Thais tre premiärministerkandidater. De övriga två var Srettha Thavisin (Settha Thawisin) เศรษฐา ทวีสิน (15 februari 1963-) och Chaikasem Nitisiri.


(Srettha Thavisin)

Denna artikel senast uppdaterad: 2023-05-15, 13.02
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.