Nutid - Militären tar över
Highslide JS
Airports of Thailands logo
Kompensationskravet från Airports of Thailand (7 januari 2018)

Det hade från flera håll rapporterats att 13 PAD-ledare, enligt ett domstolsbeslut, skulle krävas på sammanlagt 522 miljoner baht i kompensation till Airports of Thailand (AoT). Detta var ett krav för de förluster AoT drabbades av då flygplatserna Suvarnabhumi och Don Mueang ockuperades och hölls stängda i tio dagar 2008.

Kompensationskravet skulle vara resultatet av en civilrättslig process 2011 och som sedan hade fastslagits av appellationsdomstolen och Högsta domstolen mellan 2011 och 2017. Detta uppfattades kanske som goda nyheter för rödskjortorna, men det såg ut som om PAD-ledarna skulle komma undan genom att förklara sig själva i personlig konkurs.

De 13 som krävdes på kompensation var; Chamlong Srimuang, Sondhi Limthongkul, Pipob Thongchai, Suriyasai Katasila, Somsak Kosaisuuk, Chaiwat Sinsuwong, Somkiat Pongpaiboon, Amorn Amornratananont, Saranyu Wongkrachang, Samran Rodpetch, Sirichai Mai-ngam, Maleerat Kaewka och Therdphum Chaidee.

Chamlong Srimuang förklarade att han inte hade några pengar som han kunde betala med och att han heller inte hade några tillgångar som kunde utmätas. Chamlong motsatte sig också kravet från AoT då han inte gjort något fel och han ifrågasatte också det väldiga kompensationskravet. De hade ju inte bränt ner några byggnader som kunde förklara denna väldiga summa!

Chamlong tillade att han inte ångrade vad han gjort då han gjort det för nationens bästa. Hans gulskjortekamrat Sirichai Mai-ngam sade helt enkelt; “Vi har inga pengar. Vi kommer inte att rymma. Vi kommer inte att betala…”

Vad jag känner till har AoT fram till dags dato ännu inte fått del av någon kompensation från PAD-ledarna.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-19, 16.39
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.