Nutid - Militären tar över
Highslide JS
Srisuwan Janya
Aktivister kräver undersökning av Pricha Chan-o-chas odeklarerade tillgångar (28 december 2016)

Aktivisten Srisuwan Janya (Sisuwan Chanya) ศรีสุวรรณ จรรยา begärde onsdagen den 28 december 2016 att Nationella antikorruptionskommissionen (NACC) skulle undersöka om general Pricha Chan-o-cha medvetet hade låtit bli att deklarera sitt hus i Phitsanulok. Srisuwan var generalsekreterare för förbundet för skyddande av den thailändska konstitutionen (samakhom ongkan phithak ratthathammanun thai) สมาคมองค์การพิทักษ์รัฐธรรมนูญไทย.

Srisuwan lämnade över begäran till NACC efter en rapport om att Pricha ägde ett stort onumrerat hus i Phitsanulok, som trots påpekanden inte hade deklarerats. Pricha förklarade det hela med att huset ännu inte var färdigbyggt! Srisuwan sade att huset skulle ha deklarerats till NACC den 30 oktober, en månad efter att han slutat arbeta som ständig sekreterare vid försvarsministeriet.

Srisuwan var också tveksam till generalens stora förmögenhet med tanke på att Pricha var en pensionerad militärofficer som bara tjänat omkring 10 miljoner baht under sin aktiva karriär.


Stavningsvarianter;

Förbundet för skyddande av den thailändska konstitutionen; Association for the Protection of the Thai Constitution, Association to Protect the Thai Constitution (APTC).

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-19, 16.38
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.