Nutid - Militären tar över
Highslide JS
Chuwit släpps fri den 16 december 2016
Chuwit Kamolvisit benådas (16 december 2016)

Den 28 januari 2016 kom Högsta domstolens dom angående de tidigare omtalade händelserna i januari 2003. Om dessa har jag berättat i avsnittet “Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst,” artikeln ”Chuwit Kamolvisit och partiet Rak Prathet Thai (17 februari 2010).”

Den här gången dömdes Chuwit och 43 medåtalade, som aktivt skulle ha deltagit i aktionen 2003, till två års fängelse. Detta innebar att Högsta domstolen hade sänkt strafftiden för samtliga åtalade. Chuwit själv hade fått sitt straff sänkt från fem års fängelse.

Redan fredagen den 16 december 2016 släpptes Chuwit fri efter att kung Maha Vajiralongkorn benådat 30 000 fångar i samband med sitt trontillträde. Villkoret för ett frisläppande var att fångarna hade avtjänat minst en fjärdedel av sitt straff. I samband med sitt frisläppande förklarade Chuwit för de väntande reportrarna att han inte tänkte återvända till politiken då han var rädd för att hamna i fängelse igen.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-18, 22.20
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.