Nutid - Militären tar över
Highslide JS
Singthong Buachum
Domar i förbindelse med stormningen av ASEAN-mötet 2009 (5 mars 2015)

Provinsdomstolen i Pattaya dömde torsdagen den 5 mars 15 rödskjorteledare till fyra års fängelse. Detta för sin inblandning i stormningen av ASEAN-mötet i april 2009, vilket tvingade regeringen att avbryta mötet.

Se även det tidigare avsnittet ”Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst”, artikeln ”ASEAN-mötet i Pattaya och dess följder (april 2009)”.

Bland de som befanns skyldiga fanns Arisman Pongruangrong, Nisit Sinthuprai, Surachai Danwattananusorn, Singthong Buachum, Worachai Hema och Payap Panket. Singthong sade samma dag att man skulle överklaga domarna.

Måndagen den 9 mars släppte appellationsdomstolen i region 2 Arisman och tolv andra efter att de betalat två miljoner baht i borgen.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-03-17, 11.57
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.