Nutid - Thaksin Shinawatra och hans efterträdare
Highslide JS
Noppadon Pattama
Thaksins tillgångar fryses (11 juni 2007)

Måndagen den 11 juni 2007 meddelade kommittén för granskning av tillgångar (ASC) att Thaksins banktillgångar numera var frysta. Detta beslut hade man kommit fram till efter flera månaders undersökningar. ASC sade att man fryste 21 bankkonton innehållande 52,9 miljarder baht som sades härstamma från försäljningen av Shin Corporation. Lägg dock märke till att summan längre fram anges till 76 miljarder. Jag har för närvarande ingen förklaring till detta.

Man kallade Thaksin för ”osedvanligt rik” och menade att han berikat sig genom att utnyttja sin tidigare position. Thaksins talesman och advokat Noppadon Pattama (Nopphadon Patthama) นพดล ปัทมะ (23 april 1961-) gjorde ett uttalande där han förklarade att Thaksin var beredd att ”slåss till slutet” för sin sak i landets domstolar. Noppadon menade att målet med de frysta tillgångarna var att förhindra Thaksin och hans fru från att leva ett normalt liv och att frysningen var politiskt motiverad.


Stavningsvarianter;

Noppadon Pattama; Nopadon Patama, Noppadol Pattama.

Denna artikel senast uppdaterad: 2024-06-29, 08.51
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.