Nutid - Thaksin Shinawatra och hans efterträdare
Highslide JS
Chamlong den 3 december 2008
PAD lämnar flygplatserna (3 december 2008)

På tisdagskvällen den 2 december 2008 kom nyheten om att PAD hade gått med på att lämna flygplatserna Suvarnabhumi och Don Mueang inom 24 timmar, men man ställde krav för sin reträtt. Enligt ett uttalande från PAD var den kommande regeringen tvungen att arbeta seriöst med att föra en ny politik och den nya regeringen fick heller inte gå i Thaksins ledband. Skulle den nya regimen inte infria PAD:s förväntningar skulle flygplatserna återigen ockuperas och blockeras.

Redan klockan 10.00 onsdagen den 3 december inleddes det officiella återlämnandet av flygplatserna. I samband med överlämnandet kramade och skakade Chamlong Srimuang hand med chefen för Suvarnabhumi-flygplatsen innan han bugade framför ett porträtt av kung Bhumibol.

Under dagen meddelade Thai Airways International att man tänkte stämma PAD för ockupationen av flygplatserna och kräva skadestånd. Flygplatsmyndigheten AoT sade att flygplatsen skulle vara igång med full kapacitet från och med den 15 december klockan 18.00.

Denna artikel senast uppdaterad: 2024-06-30, 13.31
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.