Nutid - Thaksin Shinawatra och hans efterträdare
Highslide JS
Apirak Kosayodhin
Guvernör Apirak Kosayodhin avgår (12 november 2008)

Tisdagen den 11 november 2008 meddelade Nationella antikorruptionskommissionen (NACC) enhälligt att Bangkoks nuvarande guvernör Apirak Kosayodhin gjort sig skyldig till oegentligheter i den tidigare nämnda affären med inköp av brandbilar och båtar. Se även den tidigare artikeln "Samak Sundaravej (28 januari 2008)." Jag har tidigare berättat att National Counter Corruption Commission (NCCC) bytt namn till National Anti-Corruption Commission (NACC) den 15 juli 2008.

Den alldeles för dyra affären hade godkänts och undertecknats av den dåvarande guvernören Samak Sundaravej, innan Apirak tillträdde som ny guvernör 2004. Apirak hade återvalts som guvernör den 5 oktober 2008, med stor röstövervikt. NACC menade att Apirak skulle ha stoppat affären då han var medveten om att det förekommit oegentligheter. Även Samak och nio andra personer anklagades för korruption.

Apirak, som tillhörde Demokratiska partiet, beslutade att avgå som guvernör redan onsdagen den 12 november. Han lovade att slåss för sin sak i domstol och lovade också att återkomma som politiker efter att hans namn hade blivit rentvått. Du kan läsa om hur det gick i detta ärende i avsnittet ”Yingluck Shinawatra,” artikeln ”NACC:s stämningar för korruption (25 juli 2011).”

Denna artikel senast uppdaterad: 2024-06-30, 12.34
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.