Nutid - Thaksin Shinawatra och hans efterträdare
Highslide JS
Thaksin Shinawatra
Thaksins brittiska visum återkallas (november 2008)

Lördagen den 8 november 2008 meddelade Bangkok Post att Thaksin inte kunde återvända till England. Det bekräftades senare att han befann sig i Kina. Om hans fru Potjaman följt med honom dit eller var kvar i England var oklart.

Redan på fredagen hade flygbolagsanställda berättat att viseringarna för både Thaksin och hans fru hade återkallats. Detta innebar, enligt samma källa, att paret Shinawatra inte kunde återvända till Storbritannien med sina thailändska pass. Ett meddelande hade via e-post skickats till ett antal flygbolag där man förklarade att parets viseringar var ogiltiga och att paret inte skulle tillåtas gå ombord på flygplan med destination Storbritannien. Meddelandet hade skrivits under av en brittisk immigrationsofficer från den brittiska ambassaden i Bangkok.

En annan källa sade att Thaksin och hans fru hade tilldelats honorärmedborgarskap på Bahamas och att de därmed skulle kunna resa på sina nya Bahamas-pass. 

Tisdagen den 11 november bekräftade britterna att Thaksins visum återkallats på grund av den tvååriga fängelsedom han valt att fly ifrån.

Denna artikel senast uppdaterad: 2024-06-30, 12.33
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.