Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Seksit Changthong
Offer för våldet under april-maj 2010 får ersättning (17 januari 2011)

Måndagen den 17 januari 2011 fick ytterligare två offer för våldet under april-maj 2010 kompensation från departementet för försvarandet av fri- och rättigheter. En av de drabbade hade blivit helt blind och den andra fått sin syn delvis förstörd. Dessa var bara två av alla de personer som påstod sig vara offer för våldet. En del av dem hade redan fått kompensation.

Den 28-årige Seksit Changthong เสกสิทธิ์ ช้างทอง, som kört motorcykeltaxi i området Pho Sam Ton i Bangkokdistriktet Bangkok Yai บางกอกใหญ่, hade förlorat synen på båda sina ögon. Han berättade att han kört en passagerare till Hua Lampong morgonen den 19 maj och att han därefter stannat för att titta på en samling rödskjortor på Rama IV Road framför partiet Pheu Thais högkvarter.


(Distriktet Bangkok Yai)

Samtidigt såg han soldater röra sig mot demonstranterna. Då soldaterna öppnade eld blev han träffad i sitt vänstra öga och föll till marken. Han fördes till ett sjukhus i närheten där han behandlades och skickades sedan hem den 31 maj. Han återvände hem helt blind. Efter detta försörjde han sig genom att sälja lotter. Seksit sade att han fortfarande var tvungen att betala 2 200 baht per månad för sitt boende och försörja sin fru och sin sjuårige son.

Seksit berättade att han tidigare hade fått 400 000 baht i kompensation från ministeriet för social utveckling och allmänhetens säkerhet (Krasuang Kan Phatthana Sangkhom Lae Khwam Mankhong Khong Manut) กระทรวงการพัฒนาสังคมและความมั่นคงของมนุษย์ och denna dag ytterligare 103 000 baht av departementet för försvarandet av fri- och rättigheter.

Den andra personen som fick kompensation den här dagen var den 24-årige Santipong Inchan (Santiphong Inchan) สันติพงษ์ อินทร์จัน, som tidigare varit reporter på Voice TV:s วอยซ์ ทีวี nyhetsbyrå. Santipong sade att han träffats av en gummikula i sitt högra öga under en sammandrabbning mellan rödskjortor och soldater vid Khok Wua-korsningen den 10 april 2010. Han hade fått sitt skadade öga bortopererat och ersatt med ett konstgjort och hade också blivit av med sitt arbete som reporter.


Stavningsvarianter;

Bangkok Yai; Khet Bangkok Yai เขตบางกอกใหญ่.

Ministeriet för social utveckling och allmänhetens säkerhet; Social Development and Human Security Ministry.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-13, 18.09
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.