Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Vichien Potposri
Vichien Potposri blir ny nationell polischef (9 augusti 2010)

På torsdagseftermiddagen den 5 augusti 2010 sade premiärminister Abhisit att den kungliga thailändska rikspolisstyrelsen skulle hålla ett viktigt möte måndagen den 9 augusti. Det handlade nu om att en gång för alla få valt den mest lämplige högt rankade generalen som nationell polischef och ledare för den kungliga thailändska polisen.

Premiärministern, och ordföranden för rikspolisstyrelsen, sade att det fanns nio kandidater till posten som ny polischef. Dessa var; Priewpan Damapong, Vichien Potposri, Watcharapol Prasarnrajkit, Pansiri Prapawat, Adul Saengsingkaew อดุลย์ แสงสิงแก้ว (8 april 1954-), Panupong Singhara na Ayudhya, Wuthi Puawes, Chalor Chuwong och Chatri Sunthornsorn (Chattri Sunthonson) ชาตรี สุนทรศร.


(Adul Saengsingkaew)


(Chatri Sunthornsorn)

Det blev som Abhisit sagt och på måndagen valdes general Vichien Potposri till ny nationell polischef, vilket meddelades av Abhisits personlige talesman Thepthai Senapong. Han berättade också att den 11 man stora styrelsen varit enig i sitt val. Abhisit, som föredrog Vichien, hade dock själv avstått från att rösta.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-13, 11.01
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.