Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Newin Chidchob
Newin Chidchob och anklagelserna mot sin tidigare chef (4 oktober 2010)

Newin Chidchob från partiet Bhumjaithai påstod måndagen den 4 oktober 2010 att hans tidigare chef hade hyrt en torped för att låta mörda honom. Newin, som tidigare varit Thaksin Shinawatras högra hand, gjorde detta uttalande på sin 52-års födelsedag från sitt hem i Buriram. ”Jag behöver inte berätta vem det handlar om då det bara finns en möjlig person. Jag vågar dock säga att det handlar om min tidigare chef som fortfarande är politiskt aktiv”, sade han.

Newin påstod att priset för att mörda honom var på 20 miljoner baht. Denna uppgift sades komma från polisen efter att de arresterat en grupp rödskjortor i Chiang Mai. "Det finns inte många i landet som kan betala så mycket pengar för att skada mig," sade han. Newin uppmanade sin tidigare chef att sluta skada landet, då han redan var välhavande och mycket lyckligare än de flesta andra thailändare.

Newin sade också att premiärminister Abhisit Vejjajiva, biträdande premiärministern Suthep Thaugsuban, försvarsministern Prawit Wongsuwan och den tidigare överbefälhavaren Anupong Paochinda förmodligen också hade prislappar på sina huvuden.

Newin sade också att premiärminister Abhisit Vejjajiva, biträdande premiärministern Suthep Thaugsuban, försvarsministern Prawit Wongsuwan och den tidigare överbefälhavaren Anupong Paochinda förmodligen också hade prislappar på sina huvuden. Torsdagen den 7 oktober stämdes Newin inte helt oväntat för förtal av advokaten Picha Wichitsilp som representerade Thaksin.


Stavningsvarianter;

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-13, 16.21
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.