Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Somyot Poompanmoung
Somyot Poompanmoung vill lämna sin uppgift som utredare (14 februari 2011)

Måndagen den 14 februari 2011 berättade polischefen Somyot Poompanmoung att han hade erbjudit sig att avgå som chefsutredare i två tidigare omtalade ärenden mot PAD. Det handlade om blockaden av Government House och flygplatserna Suvarnabhumi och Don Mueang 2008.

Somyot lämnade kopior av ett memorandum till reportrarna, som var adresserat till den nationella polischefen Vichien Potposri. Memorandumet var daterat den 11 februari och uttryckte hans önskan att avgå som chefsutredare. I memorandumet berättade han att han hade satsat allt mentalt, kroppsligt och finansiellt på utredningen utan att få något stöd från polisen. Han hade dock fullföljt sitt arbete så långt att han rekommenderat att de misstänkta PAD-supportrarna skulle åtalas.

Somyot berättade att då han utförde sitt arbete blev han kritiserad för att vara olämplig som utredare och utsatt för press från många grupper. Han hade också blivit stämd av PAD-ledaren Chamlong Srimuang, som krävt 220 miljoner baht i kompensation. Livet för hans familj och hans nära medarbetare hade därmed påverkats negativt och därför hade han bett Vichien att byta ut honom som chef för de två utredningarna.

Denna artikel senast uppdaterad: 2021-10-20, 17.34
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.