Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Pichitr Kullavanijaya
Pichitr Kullavanijaya anklagas för olaga markockupation (28 januari 2010)

Sedan var det dags för ännu en person att anklagas för illegal markockupation. Det handlade om kronrådsmedlemmen och generalen Pichitr Kullavanijaya som påstods ha ockuperat allmän mark i Bangkokdistriktet Bueng Kum บึงกุ่ม. Det var en UDD-medlem från Kalasin, Sudchai Boonchai (Sutchai Bunchai) สุดชาย บุญชัย, som stod för anklagelsen.


(Distriktet Bueng Kum I Bangkok)


(Sudchai Boonchai)

Sudchai hade under torsdagen den 28 januari 2010 lämnat en begäran till Pheu Thais Pracha Prasobdee (Pracha Prasopdi) ประชา ประสพดี (31 oktober 1960-), där han föreslog en undersökning av Pichitrs påstådda illegala markockupation. Pracha var ordförande för en kommitté i representanthuset som sysslade med juridiska frågor och mänskliga rättigheter.


(Pracha Prasobdee)

Under en presskonferens visade Sudchai ett flygfoto och kopior på lagfarter. Dessa visade att Pichitr ägde ett stycke mark med ett tillhörande hus i området som inkräktade på en annan bit mark med allmänna vägar och en bit sumpmark. Pichitr hade också byggt ett skjul mitt på sumpmarken, sade Sudchai. Han förklarade att han fått sin information från en familj som höll på med ett husprojekt i samma område. Markockupationen hade skett för flera årtionden sedan. Som kronrådsmedlem skulle Pichitr inte missbruka sin makt och uppmanades att återlämna marken.

"Vid ett tillfälle begav jag mig till Si Sao Thewes [Prems residens] för att lämna över min begäran, men Prems medarbetare Phajun Tamprateep bad mig att i stället åka till kronrådets kontor. På vägen till detta kontor upptäckte jag att jag var förföljd, men jag lyckades skaka av mig förföljarna," sade Sudchai.

Pracha sade att kommittén skulle titta på ärendet och de bifogade dokumenten. Om anklagelsen var korrekt kunde kommittén bjuda in Pichitr, ägaren av husprojektet och ett antal ämbetsmän att vittna. Detta kunde möjligtvis ske kommande vecka. Pichitr blev därmed den andra medlemmen i kronrådet som anklagades för illegal markockupation av rödskjortorna. Den första medlemmen var som tidigare omtalat Surayud Chulanont.


Stavningsvarianter;

Sudchai Boonchai; สุดชาย บุญชัย.

Bueng Kum; Khet Bueng Kum เขตบึงกุ่ม.

Pracha Prasobdee; Pracha Prasopdee.

En kommitté i representanthuset; House committee on legal affairs, justice and human rights.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-11, 14.42
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.