Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Rödskjortor den 13 februari 2011
Rödskjortorna demonstrerar vid brottmålsdomstolen (13 februari 2011)

Ett stort antal rödskjortor samlades på söndagseftermiddagen den 13 februari 2011 framför brottmålsdomstolen på Ratchadaphisek Road till stöd för sina fängslade ledare och kollegor. Folksamlingen skapade trafikstockningar på Ratchadaphisek Road. En kabel-TV-station som stödde rödskjortorna sade att Jatuporn Prompan skulle läsa upp brev från de fängslade UDD-ledarna här.

TV-stationen sade att breven skulle visa på den dubbelmoral som de fängslade UDD-ledarna drabbats av. Dubbelmoralen bestod i att viktiga ledare från gulskjortornas PAD hade släppts mot borgen, medan de internerade UDD-ledarna hade nekats borgen trots att de också anklagats för terrorism.

På söndagskvällen den 13 februari berättade polischefen Vichien Potposri att man hade förberett sig för att förhindra sammandrabbningar mellan rödskjortorna och gulskjortorna. Polischefen sade att polisen inte skulle tillåta att några rödskjortor begav sig till PAD:s demonstrationsområde vid Makkhawan Rangsan-bron. Detta för att förhindra möjliga sammandrabbningar mellan de båda grupperna.

Efter att rödskjortorna hade läst upp sitt brev från de internerade UDD-ledarna skulle de dra vidare mot Demokratimonumentet via Phahonyothin Road och Ratchathewi. Deras demonstration skulle sedan avslutas vid midnatt.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-13, 18.26
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.