Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Purachai Piumsombun
Purachai Piumsombun blir ledare för nytt parti (21 mars 2011)

Måndag den 21 mars 2011 rapporterades det att Purachai Piumsombun skulle leda ett nytt parti inför de kommande allmänna valen. Purachai hade tidigare varit inrikesminister och var en god vän till Thaksin Shinawatra. Den tidigare Bangkoksenatorn Seri Suwannapanon (Seri Suwannaphanon) เสรี สุวรรณภานนท์ (24 februari 1956-) sade att Purachai hade gått med på att leda partiet Pracha Santi (Phak Pracha Santi) พรรคประชาสันติ, som officiellt skulle bildas tidigt i april. Seri sade att Pracha Santi egentligen var en omdöpt version av det gamla partiet Thammathipat.


(Seri Suwannapanon)

Seri sade också att Purachai inledningsvis kommer att fungera som tillfällig ledare med den välhavande affärsmannen Panlert Baiyoke (Phanloet Baiyok) พันธ์เลิศ ใบหยก (9 september 1952-) som vice partiledare. Panlert hade tidigare varit styrelsemedlem i partiet Thai Rak Thai. Purachai skulle senare formellt väljas som partiledare.


(Panlert Baiyoke)

Det nya partiet skulle ställa upp i det kommande valet och riktade i huvudsak in sig på väljare i Bangkok. Purachai var också välkänd i andra provinser och var en äldre klasskamrat till Thaksin på polisakademin, sade Seri.


Stavningsvarianter;

Seri Suwannapanon; Seri Suwannaphanont.

Panlert Baiyoke; Panlert Baiyok.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-14, 10.27
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.