Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Abhisit med fru och paret Obama den 23 september 2009
Abhisit talar om möjliga val 2010 (1 oktober 2009)

Fredagen den 1 oktober 2009 sade premiärminister Abhisit att han kunde tänka sig att upplösa representanthuset omkring mitten av 2010 om den politiska situationen då var den rätta. Det vill säga om det då inte längre förekom några våldsamma politiska demonstrationer och då alla partier kunde genomföra sina valkampanjer utan att utsättas för politiskt våld.

Efter ett möte med samtliga partier i parlamentet bestämdes det att det skulle bildas en kommitté, med representanter från både representanthuset och senaten, som skulle arbeta med de föreslagna ändringarna i författningen. Man blev också överens om att det skulle hållas en folkomröstning när arbetet var klart, vilket man förväntade skulle ta omkring nio månader.

Denna artikel senast uppdaterad: 2017-11-11, 10.41
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.