Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Khamphi Kaewcharoen
Nya undersökningar av "kriget mot narkotikan" (10 juni 2010)

Justitieminister Peerapan Saleerathawipak sade torsdagen den 10 juni 2010 att han utsetts av premiärminister Abhisit att återuppliva den oberoende kommitté som undersökt de utomrättsliga dödsfallen under Thaksins krig mot narkotikan. Denna kommitté hade som tidigare omtalat letts av Khanit na Nakhon.

Av de omkring 2 500 personerna som dog i insatserna mot narkotikahandeln påstods omkring 1 400 ha blivit tystade av narkotikahandlare som fruktade att deras kunder kunde bli tjallare.

Peerapan sade att han skulle be den tidigare riksåklagaren Khamphi Kaewcharoen (Khamphi Kaeocharoen) คัมภีร์ แก้วเจริญ att leda kommittén och därmed ersätta Khanit som hade fått nya uppgifter i en den nya kommitté som arbetade med nationell försoning.

Peerapan sade att han förväntade sig att kunna presentera en lista på kommitténs medlemmar till premiärministern före nästa veckas kabinettsmöte.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-09-25, 10.15
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.