Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Adul Saengsingkaew
Adul Saengsingkaew utses till ny nationell polischef (10 augusti 2012)

Fredagen den 10 augusti 2012 godkände kung Bhumibol utnämnandet av Adul Saengsingkaew som ny nationell polischef. Han skulle efterträda Priewpan Damapong den 1 oktober, då han gick i pension den 30 september.

Adul var vid den här tiden vice nationell polischef och sysselsatt med att övervaka den kungliga thailändska polisens säkerhet. Han var också generalsekreterare för kontoret för narkotikakontroll (Samnak Ngan Khana Kammakan Pong Kan Lae Prap Pram Yaseptit) สำนักงานคณะกรรมการป้องกันและปราบปรามยาเสพติด. Adul i sin tur hade två år kvar i tjänst innan han också skulle pensioneras. Kontoret för narkotikakontrolls engelska namn är Office of the Narcotics Control Board (ONCB).

Adul berättade att han just kommit hem från en resa i södra Thailand, där han inspekterat säkerhetsarbetet i de södra gränsprovinserna, då han fick höra om det kungliga utnämnandet. Han sade att hans prioritet som ny nationell polischef var att förbättra polisens arbete i södra Thailand på en rad olika områden för att skapa en mera sammanhängande, enhetlig och effektiv verksamhet.

Adul som kom från Nakhon Phanom var känd för sina effektiva tillslag mot narkotikahandeln och för sin långa tjänstgöring i det oroliga södra Thailand. Han hade nominerats som nationell polischef månaden innan av premiärminister Yingluck, som var ordförande i den Kungliga thailändska polisstyrelsen.


Stavningsvarianter;

Kontoret för narkotikakontroll; Office for the Narcotics Control Board.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-15, 18.46
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.