Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
De fyra demonstrerande munkarna
Rödskjortor i bråk med de religiösa myndigheterna (29 april 2013)

Ett bråk bröt ut mellan demonstrerande rödskjortor och ämbetsmän från National Office of Buddhism (Samnak Ngan Phraphutthasatsana Haeng Chat) สำนักงานพระพุทธศาสนาแห่งชาติ framför författningsdomstolen då ämbetsmännen försökte förmå fyra munkar som deltog i demonstrationen att återvända till sina tempel.

Ämbetsmännen, som hade sällskap av den höge munken Phra Kru Chai Sarnsunthorn, hade kommit till platsen på måndagseftermiddagen för att försöka övertala munkarna om att återvända till sina tempel. De hade enligt rapporter sagt till dem att det var olämpligt för buddhistiska munkar att delta i politiska samlingar. Munkarna hade emellertid vägrat att följa med dem, vilket hade fått ämbetsmännen att försöka tvinga in dem i en bil. En del demonstranter blev upprörda över detta och det hela urartade till ett kortvarigt slagsmål.

Situationen var på väg att spåra ur då arga rödskjortor började skrika att besökarna kom från Santi Asoke, som ju var nära förknippade med PAD. Polisen fick ingripa och eskortera bort ämbetsmännen och Phra Kru Chai Sarnsunthorn från demonstrationsområdet. Enligt uppgift hade demonstrationsledarna och de flesta av demonstranterna försökt stoppa sina kamrater från att använda våld. Kort tid därefter återgick situationen till det normala och ingen hade skadats.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-18, 10.53
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.