Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Banharn Silpa-archa
Banharn Silpa-archa lovar att återvända till politiken (19 augusti 2012)

Banharn Silpa-archa firade sin 80:e födelsedag tisdagen den 19 augusti 2012. I samband med denna lovade han att återvända till politiken när hans femåriga politiska bannlysning gick ut om ett år och tre månader. Banharn öppnade denna dag sitt hem på Charansanitwong Road, Soi 55 för gratulanter, som kom dit för att ge honom lyckönskningar på hans födelsedag. Bland besökarna fanns ett stort antal privatpersoner och ämbetsmän från provinsen Suphanburi. Thaksin, som då befann sig i Sydkorea, ringde också till Banharn för att gratulera honom.

Medlemmar från partiet Chart Thai Pattana, med partiledaren Chumpol Silpa-archa i spetsen, och tidigare styrelsemedlemmar från det nedlagda partiet Chart Thai fanns också med bland besökarna. Generalmajor Sanan Kachornprasart representerade politiker från både Chart Thai Pattana och det tidigare partiet Chart Thai. Bland de tidigare styrelsemedlemmarna från Chart Thai fanns Somsak Prissanananthakul, Anurak Jureemat och Nikorn Chamnong. Men det kom även representanter från andra partier.

Banharn, som fungerade som rådgivare till Chart Thai Pattana, sade att då hans förbud om att verka politiskt upphörde skulle han återvända till politiken för att hjälpa partiet att bli mera framgångsrikt. Han sade att han liksom tidigare inte hade några problem med att arbeta tillsammans med andra partier. Dessa inkluderade både Pheu Thai och Demokratiska partiet.

Banharns fortsatta politiska karriär blev inte så långvarig och han dog 83 år gammal av ett astmaanfall på Sirirajsjukhuset morgonen den 23 april 2016.

Denna artikel senast uppdaterad: 2023-05-17, 10.39
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.