Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Newin Chidchob
Newin Chidchob lämnar politiken (4 oktober 2012)

Bhumjaithais framträdande medlem Newin Chidchob bekräftade att han inte tänkte återvända till politiken trots att hans 5-åriga politiska karenstid hade gått ut den 30 maj. Detta berättade han under en intervju i sitt hem torsdagen den 4 oktober 2012. Ett stort antal politiker, statstjänstemän och lojala följeslagare hade kommit för att gratulera honom på hans 54-års födelsedag.

Newin berättade att han inte tänkte återvända till politiken då han var fullt upptagen med att sköta sin fotbollsklubb Buriram United บุรีรัมย์ ยูไนเต็ด, med ambitionen att uppmuntra thailändska fotbollsspelare att bli proffs utomlands. Han bidrog gärna med politiska råd om han tillfrågades, men han skulle inte ta på sig något politiskt uppdrag.

"Jag måste erkänna att jag har haft en massa konflikter med folk inom politiken. Mitt fortsatta deltagande skulle bara orsaka ytterligare splittring och fördärva landets chanser att få till stånd en försoning," sade han. Newin menade att Anutin Charnvirakul skulle vara ett bra val om han valdes till partiledare för Bhumjaithai vid partikongressen den 24 oktober. Han skulle då ersätta sin egen far Chavarat Charnvirakul som valt att avgå efter att ha varit partiets ledare sedan 2009.

Det är nu tid för en ny generation att träda fram för att skapa en ny politisk dimension utan konflikter, tillade Newin.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-16, 17.24
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.