Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Chalerm Yubamrung
Chalerm Yubamrung försvarar en kontroversiell lunch (21 november 2012)

Biträdande premiärminister Chalerm Yubamrung kommenterade onsdagen den 21 november 2012 att en historia av tidningen Thai Posts reportrar, som berättat att två kvinnor serverat mat och troligen vin till honom i hans privata kontor vid den kungliga polisens högkvarter, hade överdrivits.

Thai Posts webbsida hade på onsdagen rapporterat att Chalerm, som övervakar polisens arbete, anlände till polishögkvarteret klockan 12.30 under tisdagen för att visa respekt för statyn av kung Rama IV och en helgedom. Han begav sig därefter till sitt privata kontor på byggnadens första våning. Rummet hade förberetts efter order från den nationelle polischefen Adul Saengsingkaew.

Rapporten berättade att två attraktiva kvinnor hade välkomnat Chalerm framför byggnadens ingång och därefter följt honom till hans kontor. Senare hade den vice nationelle polischefen Worapong Chewpreecha också kommit dit. Kvinnorna föreföll ha serverat vin till Chalerm, påstod tidningen. De lämnade kontoret efter två timmar enligt tidningen. Tidningsrapporten innehöll också foton från begivenheten. Fotona av de "tillfälliga värdinnorna" hade orsakat en hel del kommentarer på nätet och hade cirkulerat runt i de sociala nätverken.

Tidningen citerade en oidentifierad poliskälla som sagt att de två kvinnorna tillhörde en grupp som användes av Chalerms söner för att servera alkoholhaltiga drycker. "De två attraktiva kvinnorna som var där för att servera mat och alkoholhaltiga drycker på Chalerms privata kontor är troligen anställda vid polisens egen TV-kanal. Maten var troligen japansk," sade källan.

Webbsidan Post Today rapporterade att en av kvinnorna var en polisofficer som tidigare hade arbetat för polisgeneral Panupong Singhara na Ayudhya, tidigare vice nationell polischef, som nu var vice generalsekreterare till premiärministern. Panupong hade utsetts av premiärministern att arbeta för Chalerm.

Thai Post rapporterade att Chalerm lämnade sitt kontor klockan 17.30 i sällskap med säkerhetsfolk och general Panupong. Den biträdande premiärministerns var enligt rapporterna röd i ansiktet och han talade högt till sitt sällskap och nästan skrek ibland. General Panupong stödde honom hela tiden då han gick till sin bil, sade rapporten. Under onsdagen avfärdade Chalerm rapporten och sade att historien hade överdrivits av tidningen. Han förnekade att han beordrat polisofficerare att förse honom med värdinnor till hans lunch på kontoret och att han druckit alkohol under måltiden, enligt Post Today.

Han sade att en av hans nära medarbetare, som han bara refererade till som "Jo Nong Rak" (Jo, en kär yngre bror), hade arrangerat värdinnornas närvaro. "Personen som beställde [värdinnorna] var inte polisofficerare utan det var Jo Nong Rak som arrangerade så att kvinnorna serverade [maten]. Jo vet att jag inte tycker om att använda officerare [att göra den slags arbete] då de har stolthet. "Och jag drack inte vin. Vem dricker vin mitt på dagen? Detta påstående är nonsens. Och vad är det för fel med att någon vill skicka två kvinnor att servera [mat] till mig," sade Chalerm.


Stavningsvarianter;

Polisens egen TV-kanal; Police TV, Royal Thai Police’s satellite television channel.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-17, 09.54
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.