Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Michel Mass
Förhör angående Fabio Polenghis död (26 september 2012)

Onsdagen den 26 september 2012 hade särskilda utredare vid DSI förhört en tysk journalist och radioreporter angående den italienske pressfotografen Fabio Polenghis död under upploppen 2010. De hade också besökt platsen där Fabio hade blivit dödad. Se även avsnittet "Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst,” artikeln ”DSI:s undersökning av dödsfallen i april och maj.”

Polisen och generallöjtnanten Worapong Chewprecha (Woraphong Chiaopricha) วรพงษ์ ชิวปรีชา, som var rådgivare till den nationella polischefen, hade tidigare också träffat den vice generaldirektören för DSI, polisöversten Prawet Moolpramuk, för att diskutera fallen med de 91 dödade under våldsamheterna under april-maj 2010.


(Worapong Chewprecha)

Den tyske journalistens namn var Michel Mass มิเชล มาสส์ och han var korrespondent vid en nederländsk radiostation. Han hade berättat för polisen att han varit närvarande då den italienske pressfotografen Fabio Polenghi blev skjuten till döds. Mass hade själv träffats av två skott, men överlevt. Lägg märke till att Michael Mass ibland sägs vara en nederländsk journalist och att hans namn ibland också stavas Michel Maas. Vad som egentligen är korrekt får jag försöka återkomma till.

Michel Mass berättade att han höll på med att rapportera om rödskjortornas aktiviteter då han blev skottskadad. Han hade ingen aning om vem som skjutit honom, men av ljudet att döma verkade skotten ha kommit från det område där soldaterna befann sig. Han lämnade över fotografier och gevärskulor till polisen som bevis och förklarade för utredningsteamet var han och Fabio Polenghi hade befunnit sig då de blev skjutna.

Mass hade heller inte sett vem som sköt Fabio Polenghi då det var skottlossning och kaos runt omkring dem vid händelsen. Han räknade inte med att någon skyldig skulle bli gripen, men han ville veta vem som bar ansvaret för det inträffade.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-15, 20.57
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.