Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Somsak Pureesrisak
Löfte om ökad säkerhet för turister (5 april 2013)

Fredagen den 5 april 2013 förklarade den nye turism- och idrottsministern Somsak Pureesrisak (Somsak Phurisisak) สมศักย์ ภูรีศรีศักดิ์ (15 november 1951-) att landets turisters säkerhet skulle bli en prioriterad fråga under hans ledning. "Om utländska turister inte tycker att Thailand är en säker destination är det lönlöst att investera hundratals miljarder baht för att främja turismen," sade han till en grupp reportrar under sin första dag på jobbet.

Somsak hade tidigare varit viceguvernör i provinserna Suphanburi och Ang Thong 2002-2006 och guvernör i Suphanburi 2006-2012. Somsak hade ersatt den tidigare ministern Chumpol Silpa-archa, som hade dött den 21 januari 2013. "Staten behöver skärpa straffen mot de som begår brott, såsom rån och överfall, mot turister. Jag kommer att vidta säkerhetsåtgärder liknande de som används i Japan, där man sällan hör talas om klagomål från turister."

Under 2012 tog Thailand emot 22 miljoner turister, trots en del händelser som gav landet omfattande negativ publicitet. Myndigheterna hade fått kritik för att inte snabbt och beslutsamt ta itu med allvarliga brott såsom våldtäkt mot turister.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-18, 10.43
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.